Adauga banc Adauga poza
Sport Jocuri

Newsletter



Aboneaza-te la distractie!
Top utilizatori
Linkuri

Poza zilei

Femeia ideala Femeia ideala Arhiva poze

Citate

Nu-i totul sa fii bun, important este .... la ce! Uneori numai in gluma se pot spune lucruri serioase. Omul lipsit de umor este mai neajutorat ca si pasarea fara aripi. Vorbele omoara cu sutele iar tacerea omoara cu sutele de mii. Ce este omul? O lumina in marea de intunerec, o stea. Si sunt atatea stele care exista, dar nu se vad!
Categorie:
Intelepciune

Statistici

Persoane online: 71
Total vizitatori: 17576400
| |



Categoria Calculatoare contine 181 bancuri
<<< Bancul precedent
Tipuri de FEMEI
Bancul urmator >>>
Petrecerea semnelor de tastatura
Portetul unui HackerAcest eseu este rezulatul unui studiu facut pe un esantion de 100 de subiecti chestionati in cadrul unui forum USENET.Acolo unde se fac comparatii prin ''altii'' se va intelege un segment selectat aleatoriu din populatia de non-hackeri, egal ca marime cu intrega populatie a hackerilor.
Detaliu esential:
Cu exceptia unor aspecte minore, cum sunt unitatile lexicaledin jargonul folosit de acestia, ceea ce constituie trasatura lor comuna, hackerii sunt individualitati distincte si nu structurate pe baza imitarii unuia de catre celalalt. Asemanarea lor se datoreaza mai curnd unei combinatii de trasaturi ale personalitatii care face un hacker sa aiba o conceptie de viata ce tinde sa fie asemanatoarea cu cea a altor hackeri, independent de vointa lui (ceva similar cu asemanarile bizare de comportament si preferinte ce pot fi descoperite la gemenii care au crescut departe unul de celalat).
Trasaturi Generale
Inteligent. Concentrat. Introvertit. aspect exterior jalnic. In mod surprinzator, avand in vedere profesia lor sedentara, mai multi sunt hackerii care ajung piele si os decat cei care se ingrasa. Ambele extreme se intalnesc mai frecvent decat in orice comunitate. Rareori ai sa vezi un hacker ars de soare.
Imbracamintea
Total nonconformista, cu vaga tenta post hippie: tricou, blugi, tenisi (uneori fara sosete). Parul lung, barba si mustata sunt un lucru obisnuit. O minoritate, dar nu de neglijat, prefera im bracamintea de excursie si chiar bocancii ("Pentru eventualitatea in care un munte ar rasarii deodata in camera calculatoarelor", cum se spune intr-o parodie faimoasa). Foarte putini dintre ei se potrivesc cu imaginea de "prostul satului", desi aceasta a dainuit foarte mult la MIT si se pare sa fi fost cea acceptata inainte de 1975. In zilele noastre rucsacurile sunt ceva mai obisnuit decat servietele, de aceea hackerii au un aer mai prietenos decat distant. Hackerii se imbraca astfel pentru ca e mai confortabil, lor nu le pasa de aparente, si hainele nu le pun mari probleme de intretinere (din pacate unii imping lucrurile pana la extrem, neglijand pana si cele mai elementare norme de igiena). Ei nu-i tolereaza pe spalcuiti pusi la 4 ace si nu sunt rare cazurile cand prefera sa renunte la o slujba decat sa se conformeze unui protocol vestimentar. Hackerii femei nu se mahiaza vizibil sau chiar deloc. Lectura Preferata
Hackerii sunt in general ''omnivori'', dar preferate raman SF-urile si lucrarile stiintifice. Ei se aboneaza la ''Analog'', ''Scientific American'', ''Co-Evolution Qurterly'' si ''Smithsonian''. Lista cartilor unui hacker iar uimi pe adeptii cartilor liberale. Multi hackeri acorda lecturii tot atat de mult din timpul lor liber pe cat pierd ceilalti in fata televizorului. In casele lor gasesti rafturi intregi de volume rasfoite cu grija.
Alte Preocupari
Unele hobbyuri sunt larg practicat si recunoscute ca facand parte din structura culturala a acestei comunitati: S.F., muzica, paradoxuri logice, istorie medievala (in forma activa practicata de Society for Creative Anachronism - Societatea pentru Anacronismul Creator), sah, table, jocul de-a razboiul si orice fel de jocuri de inteligenta (jocul cu personaje de genul ''Dungeons and Dragons'' erau foarte populare in randul hackerilor, dar ele si-au pierdut din farmec cand au fost comercializate si au devenit publice). Exista si preocupari care aparent nu au legatura cu profesia hackerilor: lingvistica si arta teatrala.
Activitati Fizice si Sport
Multi (probabil majoritatea) nu urmaresc evenimentele sportive si nu fac sport fiind impotriva activitatilor fizice. In randul celor care practica un sport, interesul pentru spectacolul sportiv este scazut, aproape inexistent. Motivatia e simpla: sportule ceva care se practica, nu e ceva privit la televizor. Hackerii evita sporturile in echipa cu exceptia voleiului (pentru ca acesta este putin dur si nu implica un contact direct intre jucatori). Sporturile preferate de hackeri sunt de tipul celor care presupun concentrare, rezistenta si indemanare: arte martiale, ciclism, expeditii speologice, schi, patinaj 9pe ghata sau pe rotile). Hackerilor le plac jucariile mecanice si sunt atrasi de hobbyuri legate de aparatura complicata a carei manipulare le pune la incercare conostintele si priceperea.
Educatia
Aproape toti hackerii si-au petrecut adolescenta fie la un colegiu, fie invatand singuri ca sa atinga un nivel de conoastere echivalent cu al u8nui absolvent de colegiu. Scolile din care provin hackerii sunt, in afara de facultatile de informatica si cele tehnice, facultatile de fizica, matematica, lingvistica si filozofie.
Lucrurile pe care Hakcarii le Detesta si le Evita
Mainframemurile IBM. Oamenii prosti. Agresivitatea verbala. Birocratia. Muzica usoara de proasta caliate. Televiziunea (cu exceptia desenelor animate si a filmelor S.F.). Spalcuitii. Necinstea. Incompetenta. Limbajele de programare COBOL si BASIC.
Hrana
Indigena. Condimentata. Mancaruri orientale in special chinezesti: Szechuan, Hunan si Mandarin. Hackerilor le plac mancarurile exotice, de exmplu, fanii bucatariei japoneze adora delicatesele din fugu (peste arici) si balena. Mancarea thailandeza se bucura si ea de mare popularitate. Cand se gasesc, nici delicatesele evreiesti nu pot fi ignorate. Pe coastele de Vest si ale Pacificului (S.U.A.), hackerii prefera bucataria mexicana. Cei care lucreaza noaptea au grija sa nu le lipseasca pizza si burritos, pe care le incalzesc la cuptorul cu microunde. Interesant este ca cei care ii considera pe hackeri consumatori incorigibili de hrana ieftina, in majoritate, nu sunt foarte selectivi in ce priveste hrana. Poate ca aceasta este o chestiune care trebuie raportata la generatia respectiva. Stereotipiile erau o caracteristica a anilor '80.
Atitudini Politice
Vag spre stanga-centru, cu exceptia gruparilor care lupta pentru libertatea de exprimare si resping total oientarile extremiste de dreapta sau de stanga. Deci singura generalizare care se poate face este aceea ca hackerii sunt impotriva oricarei forme de totalitarism. Se mai poate spune de asemenea ca hackerii fie sunt absolut apolitici fie au idei politice originale.
Clasificare dupa Sex si Etnie
Lumea hackerilor este inca predominant masculina. Totusi, in comparatie cu alte profesiuni tehnice, se poate spune ca procentul de fenei este mai mare in randurile hackerilor, iar femeile sunt in general respectate si tratate in mod egal cu barbatii. In Statele Unite, hackerii sunt predominant caucazieni. Exista si o minoritate puternica de evrei (Coasta de Est) si orientali (Coaste de Vest). Contingentul evreiesc a exercitat o puternica influenta culturala (prin termenii de jorgon proveniti din Idis). Prejudecatile rasiale si etnice nu sunt caracteristice hackerilor. Legaturile acestora cu cercetarile in domeniul inteligentei artificiale si literatura S.F. i-au ajutat sa respinga orice idee preconceputa sau discriminatorie despre oameni. De altfel, daca imaginatia cuiva este dispusa sa acorde trasaturi si drepturi omenesti programelor de inteligenta artificiala, robotilor, delfinilor si extraterestrilor, ce importanta mai pot avea rasa, sexul sau culoarea pielii.
Religia
Agnostic. Ateu. Iudaic nepracticant. Neo-pagan. Nu sunt rare cazurile cand cel putin trei dintre aceste caracteristici pot fi intalnite la una si aceeasi persoana. Respectarea credintei si ariturilor traditional crestine este ceva rar, cu tendinta spre ignorare totala. Chiar si hackerii care se declara adeptii unei religii nu se simt obligati sa o practice activ. Hackerii sunt ostili formelor de religie organizata in general si bigotismului religios in particular. Unora le plac ''parodiile'' religioase, cum sunt ''Discordians'' si ''Churc of the SubGenius''. Altii sunt atrasi de Zen Budhism sau, in mai mica masura de Taoism. Este adevarat ca in folclorul hackerilor intalnesti vrajitori, demoni, incantatii mistice, etc., dar aici nu este vorba de misticism. Luati-le drept niste glume bune.
Vicii
Majoritatea hackerilor nu fumeaza. Consumul de alcool este moderat daca nu chiar exclus (desi exista un segment de consumatori de bere straina si doar cativa amatori de vin). Se observa un uz limitat de ''medicamente'' care nu provoaca dependenta: canabis, psilocybin, analgetice. Hackerii sunt mai toleranti decat altii fata de folosirea acestor droguri, in schimb sunt categoric impotriva drogurilor care duc la dependenta. Cei care obisnuiesc sa lucreze noaptea recurg la cofeina.
Stilul de Comunicare
Desi nu sunt conoscatori prea grozavi, hackerii sunt sensibili la nuantele limbajului si foarte atenti in ceea ce priveste folosirea acestuia. In general se exprima mai usor in scris decat oral.
Distribuirea geografica
In Statele Unite populatia hackerilor s-a concentrat pe axa Bay Area-Boston. Se pare ca aproximativ jumatate din nucleul acestei populatii ocupa o arie de o suta cinci zeci de kilomatrii in jurul Universitatilor Cambridge (Massachusetts) si Berkeley (California), dar exista un numar insemnat de hackeri in Los Angeles, la nord vest de Pacific si in jurul lui Whashinton DC. Hackerii formeaza grupuri compacte in jurul oraselor mari, in special in jurul centrelor universitare, lucru explicabil prin faptul ca multi dintre ei sunt inca studenti, iar fostii studenti vor sa fie sproape de Alma Mater.
Caracteristicile Personalitatii unui Hacker
Trasaturile caracteristice cele mai evidente sunt inteligenta superioara, curiozitatea arzatoare si usurinta de a lucra cu notiuni abstracte. majoritatea hackerilor sunt avizi de noutati. Hackerii sunt in general individualistii si anti-conformisti. Desi nivelul de inteligenta al hackerilor este ridicat, aceasta nu este o conditie sine qua non, asa cum te-ai fi asteptat. O alta trasatura este mult mai importanta: abilitatea de absorbi, retine si cataloga o mare cantitate de detalii ''nesemnificative'', in ideea ca experienta practica le va da, mai tarziu semnificatie in diferite contexte. O persoana care poseda aceasta trasatura, chiar daca are o inteligenta analitica medie, va deveni un hacker eficient. In schimb,un geniu creator caruia ii lipseste aceasta calitate, se va pomeni curand in urma celor care acumuleaza usor informatia din enormul material bibliografic existent. In pofida caracterului de rutina al muncii lor, hackerii nu au o gandire limitata. Ei manifesta interes pentru orice tema care le poate oferi un stimul intelectual si sunt in stare sa faca aprecieri pertinente si interesante asupra multor subiecte obscure (daca reusesti sa-i determini sa vorbeasca, in loc sa se intoarca la programele lor). Pare paradoxal, dar este cu atat mai probabil ca un hacker sa aiba si alte preocupari, cu cat este mai competente in programare. Hackerii nu agreaza muncile plicticoase, sarcinile care nu sunt precis definite, slujbele care asigura doar o existenta normala, lipsita de surprize. Ei sunt foarte atenti si ordonati in ce priveste viata intelectuala, dar in alte privinte prefera anarhia si haosul. Codurile lor arata minunat, chiar daca masa de lucru este este in gropata sub un metru de mizerie. Hackerii nu se dau in vant dupa onoruri si nici nu sunt avizi de bani. Le plac provocarile intelectuale, jucariile interesante. Ei judeca valoarea rezultatelor in raport cu indrazneala provocarii si cu ''jucariile'' cu care au fost pusi sa se joace.
Partile Slabe ale Personalitatii Unui Hacker
Relativa incapacitate de identificare emotionala cu alti oameni. Aceasta s-ar putea datora faptului ca ei nu sunt "ca ceilalti oameni". Nu e surprinzatoare inclinatia lor spre egocentrism, aroganta intelectuala, irascibilitate la ideea ca trebuie sa-si piarda timpul cu oameni si treburi care ii sustrag de la munca lor. Din reflex, ei inclina sa creada ca toti oamenii sunt la fel de rationali, reci si imaginativi ca si ei. Aceasta tendinta este de multe ori cauza incapacitatii lor de comunicare, de aceea ei sunt slabi in confruntari si negocieri. Datorita faptului ca ei nu accepta decat ceea ce este in conceptia lor Lucru Bun, hackerii pot uneori nefericit de intoleranti si bigoti cand este vorba de chestiuni tehnice, in contrast vizibil cu spiritul de camaraderie si toleranta ce ii caracterizeaza in general. Partizanii de alta data ai lui ITS priveau de sus pe hackerii sistemului UNIX care incepuse sa se dezvolte. Fanii UNIX dispretuiau pe hackerii VMS si MS-DOS, iar hackerii care foloseau interfetele cu linia de comanda conventionala ii detestau pe utilizatorii sistemelor bazate pe meniuri si mouse, cum este Macintosh. Exista hackeri care nu suporta USENET-ul, pe care o considera o enorma pierdere de timp. Vesnicele ''Razboaie Sfinte'': EMACS contra vi big-endian contra little-endian, RISC contra CISC, etc., etc., etc., sunt tot o urmare a intolerantei. Ca si in societate in intregul ei, intensitatea si durata disputelor politice este invers proportionala cu numarul argumentelor obiective si logice de care dispun partile aflate in conflict. Din cauza acestor trasaturi de caracter nedorite, multi hackeri au dificultati in mentinerea unor relatii stabile. Mai rau, ele duc la aparitia acelei fiinte detestabile care este un ''computer geek'': retrasa, incompetenta, frustrata sexual si disperat de nefericita cand ii subestimezi ''realizarile''. Din fericire, cazurile nu sunt atat de frecvente pe cat se spune in folclor. Dar hackerii vor recunoaste cu siguranta ceva din ei insisi citind cele de mai sus. Hackerii sunt uneori de o neglijenta monumentala cand au de rezolvat problemele curente ale plictisitorului cotidian. Notele de plata nu sunt achitate la timp, dezordinea capata proportii infricosatoare in casele si birourile lor, sarcinile minore sunt amanate sine die. Cei care folosesc expresii ca ''maturizare sociala incompleta'' se gandesc, de obicei la hackeri. In replica, hackerii ii privesc pe acestia cu dispret, atunci cand nu-i ignora total.
Diverse
Hackerilor le plac mai mult pisicile decat cainii (se pare ca hackerii au firi de pisici).
Multi hackeri conduc niste rable nenorocite si uita sa le spele. De altfel, la fel fac si cei mai avuti, care au un Porche sau un Jaguar RX-7.
Trimis de Anonim
Trimite pe messenger Trimite pe messenger
Statistici banc
168 voturi. Medie nota: 2.42
1 2 3 4 5
Voteaza bancul!
Trimite unui prieten
Adresa ta:
Adresa prietenului:

Filme alese aleator

Poze alese aleator